Hvad sker der, når vi bytter ordet sex ud med ordet fest?

Forberedelsen
Når jeg skal til fest, så forbereder jeg mig i god tid. Hvad skal jeg have på, hvordan kan jeg – med det jeg har – præsentere mig på bedste måde. Hvordan dufter jeg bedst og hvordan skal mit hår se ud. Jeg gør det ypperste for at vise den bedste version af mig.
Det er vigtigt, at jeg kender præmissen for festen. Hvad er forventningerne? Hvad stod der i invitation? Er det en helt kort og sjov fest, som opstod impulsivt, eller er det en af de lange fester med gentagelser og enetaler?
Længslen efter en god fest
”Åh, jeg kommer til at tænke på en fest engang, hvor min bordherre bare ville høre om mig hele aftenen. Det var så dejligt. Han forsøgte på alle mulige måder at få mig til at slappe af, fortælle om mig selv og få mig til at nyde aftenen. En anden gang husker jeg, at min bordherre var så charmerende at se på. Jeg fik bare lyst til at høre alt, hvad han havde at sige. Jeg kunne ikke få nok af at høre hans stemme og kigge ind i hans dejlige øjne”.
Variation og tryghed
Jeg kan faktisk godt lide at gå til forskellige fester. Det kan være en slags vikingefest, hvor det hele er lidt råt og upoleret. ”Du ved, sådan en fest, hvor det er ok at klø, der hvor det klør”. Næste gang er det måske en mere fin og smuk oplevelse med levende lys og skøn musik. Det fedeste er, når det er forskellige fester, bare jeg kan få den samme bordherre hver gang, for så er der alligevel noget, der er lidt trygt og genkendeligt. Jeg er langt mere modig til de vilde temafester, hvis jeg fra starten er sikker på, at det er samme bordherre som sidst.
Når festen er kedelig
Nogle gange er stemningen til festen lidt tung, så spekulerer jeg på, hvad kan jeg bidrage med, for at løfte stemningen? Er der noget jeg kan sige eller gøre for at bringe lethed, glæde og humør til selskabet? Andre gange så er min bordherre bare ikke særlig spændende. Jeg har måske set “den type” mange gange før, det er ved at blive kedeligt og ensformigt, men jeg tager mig sammen gør en ekstra indsats for at konversere. Jeg prøver at få ham til at fortælle om, hvad han laver, hvad han er optaget af etc. Jeg tager mig selv i at tænke, at jeg kender alle hans svar på forhånd, men jeg prøver alligevel at sige til mig selv: “Giv ham en chance, måske siger han noget nyt, hvis jeg forventer noget nyt og han kan mærke det på mig”. Hvis jeg selv forsøger at være spændende, så bliver han det måske også.
Kender I det, når man bare ikke lige orker at tage til fest? Kalenderen har bare været så fuld af alt muligt, jeg skal, og så kom den invitation til fest. Jeg kan ikke, jeg har ikke tid og jeg burde – alt muligt. STOP DIG SELV!
Nytårs fortsæt – mere “FEST” i hverdagen
Det vil være mest sundt at smide, det jeg har i hænderne, og tage til fest.
Hvis jeg skal undgå stress, depression og al verdens dårligdom, så er det helt rigtige at koble fra og få gang i adrenalin og endorfiner. Det må en god fest kunne klare. Jeg kommer til at tænke på noget. Det er nytårsaften lige om lidt. Det skal fejres med et brag af en fest. Rigtig godt nytår til jer alle.
Jeg håber det nye år må byde på masser af FEST i alle variationer.
De kærligste hilsner Anja